Србија

КОМШИНИЦА ПРОГОВОРИЛА: На дан нестанка мале Данке из дворишта се чули језиви звуци

Данка Илић (2) нестала је пре пет дана и од тада јој се губи сваки траг.

Потрага за малом Данком ушла је у пети дан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напетост у случају нестанка двогодишње Данке Илић из насеља Бањско Поље код Бора, добија нову димензију након што је комшиница за портал  Srbija Danas открила да су њена унучад чула узнемирујуће звуке из дворишта куће где је девојчица последњи пут виђена.

Према речима комшинице, која је желела остати анонимна, њени унуци су чули узнемирујуће звуке из дворишта куће где је Данка последњи пут виђена, истог дана када је девојчица нестала. „Чули су вриштање и плакање“, рекла је комшиница.

Разлог због којег су се чули крици из дворишта још увек није познат.

Нови смер потраге

Након пет дана интензивне потраге за несталом девојчицом Данком Илић из Бора, која је нестала у насељу Бањско Поље, нова фаза истраживања усмерава се на могућност да се Данка налази у близини Борског језера.

Према новим информацијама, истражитељи разматрају могућност да се Данка можда налази у близини Борског језера, које се налази недалеко од насеља Бањско Поље.

Нестанак двогодишње Данке изазвао је мобилизацију локалног становништва, уз активно учешће полиције и спасилаца. Међутим, иако су претраге обухватиле широко подручје око места нестанка, до сада нису довеле до проналаска девојчице.

Сада, према новим информацијама, истражитељи разматрају могућност да се Данка можда налази у близини Борског језера, које се налази недалеко од насеља Бањско Поље.

Извор из истраге је и јуче истакао да ће током наставка потраге можда бити потребно да се прегледа и цело језеро.

Хеликоптери изнад Бањског Поља

Два хеликоптера данас око 11 часова су надлетала Бањско Поље око места на ком се сумња да је нестала двогодишња девојчица Данка Илић.

Мрклу тишину прекинуо је снажан звук летелица, које су направиле кругове изнад терена који је у претходним данима претражен са земље.

Како сазнајемо, по налогу министра Гашића, хеликоптери МУП ће данас надлетати и опсервирати ширу област око рејона у ком је девојчица нестала.

Девојчице нема већ пет дана, а мајка је јуче са полицијом дошла до места на ком је дете последњи пут виђено, не би ли урадили реконструкцију тог дана.

Извор: Srbija Danas/Ненад Ђукић