Свет

КРИТИЧНО! НАТО авиони полетели са аеродрома током масовног руског напада

Авиони НАТО полетели су са војних аеродрома у Пољској током данашњег руског ракетног напада на украјинске циљеве. У тренутку масовног удара Оружаних снага Русије на украјинске циљеве, пољски ловци су полетели ка граници.

Ово је путем друштвених мрежа саопштила Оперативна команда Оружаних снага Пољске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Упозоравамо да је активирана пољска и савезничка авијација“, наводи се у саопштењу.

Војска је навела да је овако деловала да би обезбедила безбедност пољског ваздушног простора. Пошто се у саопштењу помињу и савезнички авиони, може се претпоставити да са аеродрома нису подизани само ловци пољског ратног ваздухопловства.

Ваздушна команда упозорила је јавност на вероватно повећање нивоа буке. Пре свега, то су осетили становници југоистока земље.

Пољска војска своје акције објашњава појачаном активношћу руске стратешке авијације дугог домета, која је синоћ учествовала у ракетним нападима на украјинске циљеве.

Оружане снаге Русије данас су извршиле масовни напад на војне и инфраструктурне објекте у Украјини. Украјински извори напомињу да је снажан напад дугог домета покренут после 44-дневне паузе. Они наводе да је Русија употребила најмање 30 крстарећих ракета. Међу њима су Х-101, Х-55, Х-555 и хиперсонични „Кинжали“. Највећу „пажњу“ руска војска је посветила Кијеву и његовој околини.

Извор: твфронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ