Свет

ЛАВРОВ ЗАПРЕПАСТИО ЗАПАД: Ево каква судбина чека Украјину

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров није се сложио са ставом сталног представника Русије при УН Василија Небензија о томе када се завршава мандат украјинском лидеру Владимиру Зеленском.

Небензја је 22. марта рекао да га једнострана одлука Зеленског да не води председничку кампању у Украјини чини нелегитимним од 21. маја. Он је напоменуо да се страни партнери обраћају Русији са захтевом да преговарају са Украјином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дипломата је истакао да је кијевски режим „у принципу неспособан да преговара“ и да забрањује вођење било каквих преговора са Руском Федерацијом.

-Што се тиче 20. маја, шта ће бити 21. маја, видећемо. Можда нећемо морати ништа да признамо – рекао је Лавров у интервјуу за „Известија“.

Поред тога, министар је прокоментарисао указ Зеленског, којим се њему и другим представницима државе забрањује да преговарају са руским председником Владимиром Путином.

Лавров је објаснио да је руски лидер више пута говорио о могућности да се разговара о мирном решавању сукоба како би се уверио да је овај процес озбиљан или у нади да ће „ово бити озбиљан процес“.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ