Свет

ЗАСТРАШУЈУЋИ РУСКИ УДАР: Гори Украјина, има мртвих

Фото: Јутјуб

Руске трупе гранатирале су током ноћи 17 насеља у Херсонској области, при чему су две особе су погинуле, а четири повређене, саопштио је начелник Херсонске војне управе Олександр Прокудин.

-Руска војска је гађала стамбене четврти насељених места, при чему су оштећене две вишеспратнице и 10 приватних кућа. Услед руског напада две особе су погинуле, још 4 су повређене – навео је Прокудин на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Погодци су забележени и у лучкој инфраструктури, објектима критичне инфраструктуре, тржном центру, привредним објектима и аутомобилима, додао је он.

Према његовим речима, непријатељ је гранатирао насеље Дудчани, Нововоронцовку, Михајловку, Одрадокамјанку, Гавриловку, Веселу, Золоту Балку, Качкаровку, Антоновку, Станислав, Дњепровске, Јантарне, Билозерку, Велетенске, Кизомис, Берегово и град Херсон.

Снаге ПВО су током ноћи уништиле 26 од 28 јуришних дронова које је Русија користила за напад на Украјину, саопштило је Ваздухопловство Оружаних снага Украјине на Телеграму.

-У ноћи 28. марта, непријатељ је извео ракетно-ваздушни удар на Украјину користећи три крстареће ракете Х-22 и једну противрадарску ракету Х-31П (из правца Црног мора), противваздушну вођену ракету С-300 (из правца Доњецка) и 28 јуришних беспилотних летелица типа „Шахед-136/131“ (из Курске области и са Крим)“, наводи се у саопштењу и додаје да је уништено 26 јуришних беспилотних летелица типа „Шахед-136/131“ у Одеској, Харковској, Дњепропетровској и Запорошкој области.

Како преноси Укринформ, руске снаге су током ноћи дроновима „шахед“ напале Запорожје, а у нападу су повређене две женске особе.

Извор: Танјуг