Свет

МОСКВА ОТКРИЛА КАКО ЋЕ ЗАПОЧЕТИ НАПАД НА РУСИЈУ: Глобални удар а онда

Фото: Х принтскрин

Могући напад на Русију почеће глобалним ударом, након чега ће уследити масовни ракетни и ваздушни удари. Ово је сценарио хипотетичког напада који разматра руска војска.

Потенцијални противник, а данас је то колективни Запад, на челу са САД-ом, може покренути војну операцију против Русије, која може бити поморска или копнена, али с обавезном ваздушном компонентом. У сваком случају, почеће једним глобалним ударом, пројектованим да нанесе максималну штету, након чега ће уследити масовни ракетни удари са ваздушном подршком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Противник ће током инвазије користити неку врсту здружених оперативних формација (ЗОФ), које су веома мобилне групе које су способне да делују у било којој сфери, укључујући копно, море, ваздух, свемир и информације.

„Најочекиванији облици употребе ЗОФ су операције ваздух-земља (море). Штавише, почеће са ваздушним офанзивним операцијама, које се састоје од брзог (тренутног) глобалног удара и неколико масовних ракетних и ваздушних удара“, наводи се у чланку у часопису Војна мисао (Военная мысль).

Пре почетка операције биће активирано извиђање противника, извршене провокације, информативни и други напади. Главну улогу у одбијању напада у првој фази имаће авијација, па је неопходно предузети мере за обезбеђивање руских Ваздушно-космичких снага новим технологијама.

Извор: Медији