Свет

МОСКВА ПОТВРДИЛА НАЈЦРЊЕ СЛУТЊЕ: Спрема се напад на Русију

САДРЖАЈ разговора немачких официра о припреми напада на Кримски мост показује директну умешаност Запада у сукоб у Украјини, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

– Знате да смо предузели одређени демарш, а немачки амбасадор је позван (у Министарство спољних послова Русије). Сам по себи (разговор војске) сугерише да се унутар Бундесвера суштински разматрају планови за нападе на територију Руске Федерације. Ту није потребно правно тумачење, овде је све више него очигледно – приметио је Песков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кремљ очекује да ће сазнати резултате инспекције коју је канцелар Олаф Шолц обећао.

– Ако је све о чему су официри причали део државне политике, онда је то лоше. Ако не, онда се поставља питање у којој мери Бундесвер контролише власти – додао је он.

Главна уредница медијске групе „Русија севодња“ и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан објавила је у петак 40-минутни аудио-снимак разговора високих официра немачког Бундесвера који разматрају „како да бомбардују Кримски мост“.

Према том запису, у разговору су учествовала четворица официра, међу којима је и начелник Одељења за операције и обуку ваздухопловних снага. Официри, између осталог, разматрају како да испоруче ракете „таурус“ и како да обуче украјинске војнике да испале те ракете на Кримски мост, тако да Немци не пређу „црвену линију“ и да не постану очигледни учесници сукоба у Украјини.

Извор: Медији