Свет

ПУТИН МУ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ: Шолц је насамарио Русију, прекршио је

Разговор између официра Луфтвафеа, који је доспео у јавност, јасно показује да немачки канцелар Олаф Шолц не поштује обећања која је Немачка дала Русији, пише Дојчланд курир.

„Шолцове речи не вреде ни једног пенија“, каже аутор чланка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У чланку се подсећа да су 1990. Савезна Република Немачка, Немачка Демократска Република, САД, Велика Британија, Француска и Совјетски Савез потписале Уговор о коначном решењу у вези са Немачком, који је ујединио СР Немачку и Немачку демократску Република.

Аутор је нагласио да су владе Савезне Републике Немачке и Немачке Демократске Републике тада изјавиле да ће „само мир доћи са немачког тла“.

Ипак, Берлин је већ много пута прешао „црвене линије“, пише ДК. Скандал са цурењем разговора између високих војних лица који разговарају о могућем нападу украјинских оружаних снага на Кримски мост могао би да стави свет на праг трећег светског рата, сматра аутор.

„Обећање Олафа Шолца да ће он, као канцелар, гарантовати да Немачка неће подгревати украјински сукоб испоруком крстарећих ракета Таурус Кијеву, претворило се у фарсу захваљујући неодговорном бунцању генерала. Сасвим је могуће да се канцелар, за ког је познато да пати од пропуста у памћењу, сутра више неће сећати сопствених речи“, наводи се у чланку.

Главна и одговорна уредница медијске групе Раша тудеј Маргарита Симоњан објавила је у петак текст и снимак разговора четири висока представника Бундесвера, укључујући шефа одељења за операције и вежбе Ратног ваздухопловства, који су разговарали о могућем слању пројектила Таурус у Украјину и нападу Оружаних снага Украјине на Кримски мост, али на начин да не пређу „црвену линију“ и не постану очигледни учесници сукоба у Украјини.

Канцелар Олаф Шолц је више пута изјављивао да се Берлин уздржава од снабдевања Таурус Кијеву, јер они могу да погоде мете „негде“ у Москви . Према његовим речима, да би се обезбедила контрола употребе ракета било би неопходно послати немачко војно особље у Украјину, што је „искључено“.

Извор: Информер