Свет

МЕДВЕДЕВ ЗАТРЕСАО СВЕТ: Русија ће узети све

МОСКВА – Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је данас да концепт „Украјина није Русија” мора заувек да нестане и да је „Украјина, наравно, Русија”, као и да мировни преговори с актуелним властима у Кијеву нису могући а са новом владом биће ако признају нову реалност.

„Један од бивших лидера Украјине је једном рекао да Украјина није Русија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај концепт треба да нестане заувек. Украјина је, наравно, Русија”, рекао је Медведев говорећи на Светском фестивалу младих код Сочија. Према Медведеву, у заборав би требало да оду и покушаји игнорисања руског јавног мњења, које, како каже, с правом сматра Украјину делом сверуске цивилизације, преноси Риа Новости.

Територије на обе обале Дњепра део су руских стратешких и историјских граница, нагласио је заменик председника Савета безбедности. „Зато су сви покушаји да се насилно промене, да се живе одсеку, осуђени на пропаст”, ​​додао је он. Он је рекао да Русија треба да иде садашњим путем, да историјски делови земље треба да се врате кући. Сви ће морати да рачунају са стратешким границама Русије, хтели то или не, рекао је Медведев.

„Ово је, ако хоћете, део наше основне самоидентификације, основних принципа наше спољне политике у деценијама које долазе, и од њих нећемо одступити”, закључио је он. Светски фестивал младих 2024. одржава се од 1. до 7. марта на савезној територији Сиријуса, која је проглашена указом председника Владимира Путина.

Насеље Сиријус, на руској црноморској обали крај Сочија, добило је посебан статус — статус федералне територије на подручју дечјег Образовног центра „Сиријус”, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг