Свет

НАТО И УКРАЈИНА ХОЋЕ ДА ИХ РУСИ СПРЖЕ: Повукли су опасан потез

БРИСЕЛ – Украјина и НАТО данас су покренули рад Комитета за стратешке комуникације у оквиру Савета Украјина – НАТО, објављено је на сајту Мисије Украјине при НАТО.

У седишту НАТО-а у Бриселу одржан је инаугурациони састанак Комитета за стратешке комуникације Савета Украјина – НАТО… Посебна пажња посвећена је питању комуникације са становништвом на привремено окупираним територијама Украјине и које механизме Украјина користи како би безбедно доставила истините и поуздане информације нашим суграђанима који су под окупацијом, наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Директорка Одељења за комуникације и јавну дипломатију Министарства спољних послова Украјине Викторија Љалина Бојко је представила кључне приоритете Украјине у спољним комуникацијама, посебно обезбеђивање сталне подршке Украјини и обезбеђивање неопходног наоружања од савезника, промовисање Формуле мира председника Зеленског, јачање изолације Русије, укључујући санкције и обезбеђивање одговорности Русије за злочине против Украјине, наводи се у саопштењу.

Учесници састанка су посебну пажњу посветили и значају комуникација са земљама глобалног југа.

Земље чланице НАТО-а су истакле да је Алијанса посебно заинтересована за проучавање јединственог искуства Украјине у вођењу успешних комуникација током рата и да новоформирани Комитет сматрају ефикасним средством за сарадњу у овом правцу.

Савезници су такође потврдили своју спремност да подрже Украјину, посебно у супротстављању руској пропаганди и дезинформацијама, као и да тема подршке Украјини остаје у фокусу међународне пажње.

Извор: Танјуг