Свет

ЕКСПЛОЗИЈЕ ОДЈЕКУЈУ АЕРОДРОМОМ: Нападнута авио база у Русији (ВИДЕО)

Фото: Телеграм принтскрин

Експлозије у руској Саратовској области. Локалне власти пријавиле да се сумња на обарање дронова. Украјински медији наводе да је нападнута руска авио-база.

Како пише Кијев пост, нападнута је руска војна авио-база Енгелс, а извори у украјинским специјалним службама потврдили су том листу да иза тог напада стоји Главна обавештајна управа (ГУР) Министарства одбране Украјине.

„Планирани рад ХУР-а“, рекао је извор, не наводећи детаље о специјалној операцији.

Руски канал ШОТ на Телеграму известио је о две до четири снажне експлозије.

„Прелиминарни подаци сугеришу да је систем противваздушне одбране активиран. Становници пријављују да су претходно чули сирену. Нема званичних информација о жртвама или штети“, наводи се у извештају.

Гувернер региона Саратов, у ком се налази ова руска авио-база, Роман Бусаргин Бусаргин је потврдио да су дронови оборени изнад Енгелса око 3 сата ујутру, мање од сат времена пре саопштења.

„Противваздушни одбрамбени систем је реаговао брзо и ефикасно. Није било жртава, нити оштећења инфраструктуре од падајућег отпада“, навео је гувернер.

У међувремену, корисници друштвених мрежа спомињу пожар на подручју аеродрома након експлозије, а спасиоци су брзо стигли.

Један корисник друштвене мреже који живи у близини аеродрома написао је:

„Био је најмање један директан погодак, а остатак (дронова) је вероватно оборен противваздушним пројектилима. Затим су дошла ватрогасна возила, кола хитне помоћи, полиција са трепћућим светлима.“

„Сирена за узбуну се наставља, као и експлозије и пожари на аеродрому“, додао је он.

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ