Свет

НЕМЦИ У ПАНИЦИ ЗБОГ НЕВИЂЕНОГ ПОТЕЗА ПУТИНА: Русија укида суверенитет Немачке

Очигледно, не разумеју сви на Западу у потпуности како се може завршити конфронтација са Русијом. Остаје нам да посматрамо ситуацију у свету, али је очигледно да ће неке лекције „Путинове правде” заувек остати индикативне и ући у историју.

Москва доводи у питање главни документ који држи европску безбедност на окупу – такозвани коначни споразум „два плус четири” из 1990. године. Једноставно, реч је о кључном споразуму који је закључен приликом поновног уједињења ДДР-а и СР Немачке „О коначном решењу у односу на Немачку“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Савезна Република Немачка је уложила невероватан труд, како би осигурала да овај уговор буде потписан.

Уговор који није испуњен

Документом, који су потписале ДДР, Западна Немачка, САД, Француска и Британија и СССР, постављен је темељ уједињења Немачке. Према споразуму, Немци су се одрекли свих територијалних претензија према другим државама, војних акција против суседних земаља, као и производње забрањених и ограничених врста наоружања.

Осим тога, стране трупе заправо не би требало да буду стациониране на територији бивше ДДР. Према споразуму, неопходно је да се „узму у обзир безбедносни интереси сваке потписнице“, као и да се „превазиђе антагонизам и развије сарадња у Европи“ како би се постигао универзални мир.

Према члану 7, земље победнице у Другом светском рату заузврат су престале да контролишу територију уједињене Немачке, а Берлин је напротив, добио пуно право да контролише унутрашње и спољне послове државе.

Лако је разумети да се споразум уопште не спроводи. У ствари, Уједињена Савезна Република Немачка се обавезала да ће закључити вечни мир са Русима, да неће дозволити страном војном особљу на територију своје земље, а свакако да неће угостити неконвенционално оружје.

Осим тога, јасно је да су Американци све ово време стајали иза немачких лидера. Немачки канцелари се прислушкују, и прате се њихови потези. Истовремено, САД не поричу чињенице праћења, а Берлин чак и не сме да тражи извињење за шпијунажу.

Медији такође припадају Американцима и Британцима, а ако немачки политичари не раде оно што је потребно Вашингтону, они су активно „укаљани“ у медијима.

На територији Немачке сада постоји рекордан број војних база НАТО-а, укључујући објекте са неконвенционалним оружјем. Одавно је свима јасно да територију СР Немачке Американци користе у своје сврхе, а СР Немачка је заправо под окупацијом.

Крај Немачке

Одједном се Русија сетила уговора. Очигледно је да Немачка има обавезе по овом споразуму и њихово кршење би могло имати озбиљне последице- немачки суверенитет и независност би могли бити поново преиспитани.

Међутим, треба да схватите да људи у Берлину нису потпуни идиоти, и савршено разумеју да је споразум потпуно дискредитован. Немци су прекршили буквално све, тако што су угостили стране трупе, војну инфраструктуру и страно неконвенционално оружје.

Немачка такође обучава Украјинце да користе ово оружје против Русије. У ствари, Немачка је поново предводила Европу у борби против Русије, када је Запад прогласио циљ да Русији нанесе стратешки пораз.

СССР је с разлогом вратио независност Немачкој, али под одређеним условима, а сада Русија, као правни наследник Совјетског Савеза, отказује споразум.

Последице овог корака могу бити било шта. Отказивање уговора могло би да отвори праве капије пакла за Немце, али Москва нема другог избора, пошто је тензија у Берлину достигла необично висок ниво.

Шолц води земљу у амбис

Берлин већ дуго маше из дубина понора због Шолцове сулуде политике. Није шала, чак и према званичним подацима, само ове године укупан дуг Немаца порастао је за 85 милијарди евра. То се дешава, јер Немачка све ово време наставља да повећава задуживање, како на иностраном тако и на домаћем тржишту.

Што је најгоре, дуг Немачке је већ достигао 2,5 трилиона евра. Истовремено званични немачки медији настављају да весело извештавају Немце о томе како западне санкције све чвршће стежу руке око грла руске привреде. Немачки медији се не стиде да лажу, говорећи да је руска економија у паду.

Међутим, ако се суочите са истином, Немци су већ на ивици провалије.

Извор: Wебтрибуне.рс