Свет

ПОЧИЊЕ! Немачка се припрема за рат! Драматично обраћање министра заледило Немце: Морамо…

Фото: Pixabay.com

Здравствени систем Немачке мора бити припремљен за могући војни сукоб, изјавио је немачки министар здравља Карл Лаутербах током интервјуа за немачки лист „Неу оснабрукер цајтунг”.

Према мишљењу министра, припрема лекара и болница за војни сукоб може бити перципирана као изазивање страха, али он читаву ситуацију види на другачији начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Морамо да реформишемо наш здравствени систем. Штавише Немачка може постати центар за пружање помоћи и третирање рањених и повређених из других земаља, због обавезе према нашим савезницима”, рекао је он и додао да је Немачка већ примила више рањеника из Украјине на лечење него било која друга европска држава – скоро хиљаду људи.

Према његовим речима сада „постоји вакуум у законодавној власти”, које власти отклањају „како би биле спремне за катастрофу или војни савез – ма колико мало вероватно то било”.

„У случају кризе, сваки лекар, свака болница и свака здравствена установа морају да знају шта да раде. Треба нам јасна одговорност – на пример, распоређивање већег броја рањених људи широм немачких болница”, рекао је министар здравља.

Он је нагласио да је важно дефинисати процедуру за ангажовање и распоређивање медицинског особља у случају кризе, као и да се све то мора разрадити у пракси.

Лаутербах је појаснио да он не мисли нужно само на „припреме за пандемије у будућности”, већ и за „веће катастрофе и могуће војне сукобе”, као и да ће до лета предложити нацрт новог закона о здравству на коме је радио са специјалистима из немачке војске, Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова.

Из свега наведеног, делује да је параноја о трећем светском рату, односно сукоба НАТО и Русије дошла и до немачког Министарства здравља, што и не треба да чуди имајући у виду процуреле разговоре о плановима немачке војске за напад на Кримски мост, преноси РТ Балкан.

Извор: Медији