Свет

ПАНИКА У КИЈЕВУ: Русија шаље 100.000 војника

КОМАНДАНТ Украјинских копнених снага Олександр Пављук изјавио је да Русија припрема 100.000 војника који би могли да буду искоришћени за могућу нову летњу офанзиву у Украјини.

– То неће нужно бити офанзива. Можда ће попунити јединице које су изгубиле борбену способност, али постоји могућност да почетком лета имају одређене снаге за вођење офанзивних операција – рекао је Пављук, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, данас је покренут масовни удар на украјинске енергетске објекте, војноиндустријски комплекс, железничка чворишта, арсенале наоружања и локације на којима су стациониране украјинске снаге и страни плаћеници, саопштило је руско Министарство одбране.

Као резултат напада, поремећено је функционисање индустријских предузећа која производе и поправљају оружје, војну опрему и муницију.

Поред тога, уништена је страна војна опрема и муниција допремљена Украјини из земаља НАТО-а, поремећено је пребацивање непријатељских резерви на линију фронта, а погођене су јединице украјинских снага и плаћеника у зонама одмора и опоравка.

Извор: Новости