Свет

МАКРОН ДОБИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ: Нуклеарна ракета стиже за два минута у Париз (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Потпредседник Думе Пјотр Толстој потврдио је да Москва разматра и могућност нуклеарног напада на Париз у случају да француске трупе уђу у Украјину.

Толстој је за француску телевизију БФМ ТВ оценио да би пројектил испаљен из Русије могао да стигне до француске престонице за нешто више од два минута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Француски председник Емануел Макрон претходно је упозорио да би могао послати трупе на украјинску линију фронта ако Русија крене у марш на Кијев. Макрон је рекао да више неће бити „црвених линија“ за умешаност Француске, чија војска чини део глобалних снага НАТО-а .

Толстој је оштро реаговао на Макроново упозорење.

„За Русију је историјски важно да обезбеди безбедност земље“, рекао је Толстој и додао да земље НАТО, укључујући Француску, постављају ракете око руских граница.

Макрон је наводно на приватном састанку са опозиционим лидерима у Јелисејској палати изложио основе за улазак у рат који бесни већ две године и показао мапе високим члановима француске владе на којима се види где би француске трупе биле распоређене у случају да Русија напредује ка Одеси или Кијеву.

Толстој је обећао да се француски војници неће вратити живи.

„Убићемо све француске војнике који дођу на територију Украјине“, рекао је Толстој за БФМТВ.

Извор: thesun.co.uk