Русија Србија

Запад у неверици! ЕВО ЗАШТО ЈЕ СРБИЈА ПОДРЖАЛА МОСКВУ У УН ПО ПИТАЊУ КРИМА: Нећемо забити нож у леђа Русији!

БЕОГРАД – Генерални секретар Српске народне партије (СНП) Јован Палалић изјавио је данас да не изненађује напад поједних странака, медија и невладиних организација због одлуке да Србија у Уједињеним нацијама не подржи Резолуцију о Криму, у којој се тражи од Русије да прекине „привремену окупацију“.

У писаној изјави достављеној медијима, Палалић наводи да се те странке, медији и невладине организације годинама отворено залажу да се Србија одрекне Косова и да се одрекне сваке политичке сарадње са Русијом, која нам, истиче, у одбрани нашег територијалног интегритета принципијелно и доследно помаже у Уједињеним нацијама.

„Забити нож у леђа Русији баш по питању које за њу има витални интерес и то у Уједињеним нацијама, где нас је Русија својим ветом спасила да не будемо проглашени геноцидним народом, највеће је задовољство тих отворених заговорника слабе и зависне Србије и врхунац њиховог бешчашћа“, наводи Палалић.

Каже да су на исти начин напали и именовање Арно Гујона, великог пријатеља Србије, истинског патриоту и хуманитарца, који је помогао небројеним српским породицама на нашем Косову и Метохији.

Палалић наводи да они у тим нападима нису сами, и да имају своје налогодавце и инспираторе којима је годинама „трн у оку“ независна политика Србије коју спроводе председник Александар Вучић и Влада Србије.

„Једна слободна, независна и самосвесна Србија, која има своје достојанство и поштује своја пријатељства увек непогрешиво зна да заштити своје дугорочне државне интересе и одржи савезништва, упркос свим притисцима у овом променљивом свету“, истиче Палалић.

Због тога је, додаје, одлука Србије да стане уз Русију у Уједињеним нацијама потпуно исправна и најбоља одлука, за коју је уверен да подржава и читав српски народ.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг