Русија

РУСИ ОТКРИЛИ: Европа најврелије место на свету, могу да експлодирају Босна и Косово!

РИА Новости у прогнози за 2023. годину, па наводе да је Европа постала „најврелије место на свету“ те да у овој години “може да експлодира не само Косово већ и Босна“.

Гарантују ипак да ће главни догађај у новој години остати непријатељства у Украјини и све што је везано за њихов ток.

“Иако је Европа, која је изненада постала најврелије место на свету јер је одлучила да се прошири на исток на рачун руске земље и сматра да је оно што се дешава у Украјини њено, а не руска афера, и биће у узбуђеном стању током целе 2023”.

Недавни немири у Ирану дали су им додатну наду да ће дестабилизовати ситуацију у Исламској Републици, али не треба рачунати на озбиљна превирања у тој древној држави. Са свим својим унутрашњим проблемима, Иран је на челу земаља које раде на промени светског поретка који је користан за Запад, а улога Техерана ће се само повећати, пише руски медиј потенцирајући на успон руско-иранских односа.

“Русија одржава блиске односе са суседима Ирана – како са Арапима, тако и са Турцима.

Штавише, интеракција са арапским земљама (пре свега Саудијска Арабија и Емирати) јачају, и са Турска и уопште стиче карактер стратешки важног. Путин успева да пронађе баланс интереса са Ердоганом, тако да ће предстојећи председнички избори у Турској у јуну бити изузетно важни. Ердоган ће готово сигурно бити реизабран , што је корисно за Русију и неповољно за Запад”, пише РИА.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031