Русија

РУСИ ОТКРИЛИ: Европа најврелије место на свету, могу да експлодирају Босна и Косово!

РИА Новости у прогнози за 2023. годину, па наводе да је Европа постала „најврелије место на свету“ те да у овој години “може да експлодира не само Косово већ и Босна“.

Гарантују ипак да ће главни догађај у новој години остати непријатељства у Украјини и све што је везано за њихов ток.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Иако је Европа, која је изненада постала најврелије место на свету јер је одлучила да се прошири на исток на рачун руске земље и сматра да је оно што се дешава у Украјини њено, а не руска афера, и биће у узбуђеном стању током целе 2023”.

Недавни немири у Ирану дали су им додатну наду да ће дестабилизовати ситуацију у Исламској Републици, али не треба рачунати на озбиљна превирања у тој древној држави. Са свим својим унутрашњим проблемима, Иран је на челу земаља које раде на промени светског поретка који је користан за Запад, а улога Техерана ће се само повећати, пише руски медиј потенцирајући на успон руско-иранских односа.

“Русија одржава блиске односе са суседима Ирана – како са Арапима, тако и са Турцима.

Штавише, интеракција са арапским земљама (пре свега Саудијска Арабија и Емирати) јачају, и са Турска и уопште стиче карактер стратешки важног. Путин успева да пронађе баланс интереса са Ердоганом, тако да ће предстојећи председнички избори у Турској у јуну бити изузетно важни. Ердоган ће готово сигурно бити реизабран , што је корисно за Русију и неповољно за Запад”, пише РИА.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке