Србија

ХИТАН САСТАНАК ВЛАДЕ И ТРГОВАЦА: Обара се цена ових 13 намирница

Foto-Pixabay.com

Ова иницијатива има за циљ смањење цена ових основних намирница како би се олакшао живот потрошачима и ублажиле последице раста цена у претходном периоду.

Министар унутрашњих послова и спољне трговине, Томислав Момировић, најавио је да ће се представници Министарства и највећих трговинских ланаца састати како би утврдили нове, ниже цене за одређену групу намирница.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова иницијатива уследила је након истраживања Народне банке Србије, које је показало да су трговинске марже одређених малопродајних ланаца прошле године биле номинално више за 36,6 одсто у односу на 2019. годину.

Министар Момировић изјавио је да ће се састанак са представницима трговинских ланаца одржати у петак, након чега ће се обратити јавности. Очекује се да ће се на састанку разговарати о ценама за следеће намирнице:

Млеко
Јогурт
Сир кришке
Кромпир
Пилеће месо (труп)
Салама у омоту
Кафа
Чоколада
Храна за бебе
Дечије пелене
Шампон за одрасле
Детерџент за прање веша
Детерџент за прање судова

Ова иницијатива има за циљ смањење цена ових основних намирница како би се олакшао живот потрошачима и ублажиле последице раста цена у претходном периоду.

Министар Момировић је нагласио значај сарадње између државе и трговинских ланаца како би се осигурало да цене буду приступачније за грађане, посебно у време економске неизвесности и инфлације.

Очекује се да ће резултати овог састанка донети олакшање за потрошаче и допринети стабилизацији цена на тржишту.

Извор: Република