Србија

ОЛУЈА „ДАНИЈЕЛ“ КОЈА ЈЕ РАЗОРИЛА ГРЧКУ ПРЕТИ И СРБИЈИ? Наш најпознатији метеоролог открио све

Фото: Твитер принтскрин

Невреме које је задесило Грчку пред сам крај летње сезоне паралисало је и одсекло од остатка земље поједине њене делове, а однело три живота. Врло обилне падавине и јаке олује биле су изражене у централним и источним пределима, у Тесалији и у Олимпској регији и на острвима у Егејском мору, уз централну обалу егејске Грчке.

Олуја „Данијел“, која од понедељка, 4. септембра, разара Грчку, покренула је клизишта, уништила мостове, изазвала урушавање стубова за пренос струје и однела десетине аутомобила у мутним водама, а неколико људи се води као нестало.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Други талас олује Данијел се очекује данас у Грчкој и захватиће Пелион, источни део Магнезије, источну Ларису од Агиокампоса и јужније, Спораде и северну Евију. Али, како метеоролог Недељко Тодоровић каже, олуја ће бити доста мањег интензитета него претходних дана.

– Можда још данас између Солуна и Ларисе буде пљускова, али доста мањег интензитета. Овај циклон се премешта на југ, на позицији југа Италије и ту ће условити пљускове и грмљавине. Наредних дан, два ће слабити полако и кретаће се ка Либији. Могу се тамо очекивати пљускови, а постоји шанса да захвати и део Египта. Ја мислим да ће се циклон до суботе потпуно угасити – каже метеоролог Недељко Тодоровић.

Циклон неће доћи у Србију, могуће падавине у Црној Гори

А што се тиче бојазни да се циклон пребаци на наше подручје, Тодоровић уверава да до тога неће доћи.

– Неће доћи до нас у Србији. Евентуално може преко Македоније и Албаније циклон да стигне до Црне Горе. То се односи на део између Бара и Улциња где су могуће падавине, а већ горе северније ка Боки, ветар се неће, као ни падавине, приметити – рекао је Тодоровић за Курир.

Извор: Блиц