Србија

ОЛУЈНИ ВЕТАР НОСИ СВЕ ПРЕД СОБОМ: У овом делу Србије лети цреп, падају дрвећа

У ПРОТЕКЛА 24 сата, на подручју југозападне Србије, јак ветар носи све пред собом. Најкритичније је у околини Нове Вароши, Златибора и Ужица.

Услед олујног ветра, у петак су многи објекти и грађевине у златиборском крају остале без цреприка, стогови и бале сена без најлона, а мештанима овог краја, након протеклог кијамета, ово је нова главобоља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главне проблеме ветар је направио током ноћи, када су се лишћарска и четинарска стабла изваљивала на путеве широм округа и блокирала саобраћај у многим правцима.

Локални пут који повежује два ужичка села, Биоску и Стапаре, ноћас је попречило стабло у месту Јањин Гај, па је путни правац био непроходан за возила.

Слично је било и на регионалном путу Нова Варош – Сјеница, где је дрво такође препречило пут и блокирало саобраћај. Инцидент се догодио на деоници пута која пролази кроз Аљиновиће.

У ужичком насељу Локва, лишћар је такође закрчио коловоз.

Локални становници ове делнице обилазе алтернативним правцима, уз апел надлежним службама да раскрче критичне тачке, како би сви путеви били проходни.

Ветар је штету начинио у великој мери и у брдским селима, откривао штале, помоћне објекте, па су мештани принуђени да кровове покрију до вечерас, када метеоролози најављују прво кишне, а затим и снежне падавине.

Извор: Телеграф