Свет

ПУКЛА ТИКВА! КЛИЧКО УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: Донео је катастрофалну одлуку

Смена Валерија Залужног са функције главнокомандујућег Оружаних снага Украјине (АФУ) била је велика грешка украјинског председника Владимира Зеленског. Ово мишљење изнео је градоначелник Кијева Виталиј Кличко у интервјуу италијанском листу Ла Репубблица.

– Морамо се ујединити око људи који имају највећу подршку, попут Залужног, који има највећи рејтинг у анкетама – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кличко је такође напоменуо да је Зеленски морао да објасни разлоге за ову одлуку, пошто су многи Украјинци „осетили збуњеност и очај“.

Владимир Зеленски је 8. фебруара саопштио да је Александар Сирски именован за новог главнокомандујућег украјинских трупа . Пре тога, Сирски је смењен са места команданта копнених снага Оружаних снага Украјине.

Раније је Виталиј Кличко критиковао актуелни политички режим под садашњим председником Украјине Владимиром Зеленским. Према његовом мишљењу, земља постаје све ауторитарнија.

– На много начина, захваљујући Залужном, Украјинци су заиста веровали у наше Оружане снаге, које и сада уживају највеће поверење. Нажалост, данас је тренутак када политика може да надвлада здрав разум и интересе државе – рекао је раније Кличко.

Извор: Лента