Свет

ПУТИН РЕШИО ДА УЗМЕ И ОВАЈ ГРАД: Руси покренули велики јуриш

Тренутно једна од „најврелијих“ области у украјинском сукобу је фронт код града Орехова на Запорошком правцу, и то код села Работино, рекао је представник Команде Оперативне групе Таврија Дмитриј Лиховој.

Према украјинској војсци, руске оружане снаге су недавно интензивирале јуришне операције у близини Работина. Украјинци ово повезује са жељом руске војске да брзо одсече ивицу код Работина, што захтева интензивније офанзивне акције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У протекла 24 часа овде је забележено 16 напада у областима западно од Вербовоја и Работина – потврдио је украјински представник.

Украјински официр је подсетио да раније можда није било напада на овом подручју или их је било у малом броју. Али сада се ситуација променила. По свему судећи, положај украјинских јединица у Ореховском сектору фронта наставља да се погоршава, иако команда Оружаних снага Украјине то, наравно, не може директно да призна.

Руске јединице интензивно нападају украјиндске положаје у рејону села Работино, надајући се да ће избацити украјинске јединице из овог села.

Ако се то догоди, онда ће се моћи рећи да контраофанзива украјинских оружаних снага у лето-јесен 2023. није имала никакве резултате, изузев много хиљада мртвих. Припадници украјинске војске и стотине јединица изгубљене војне опреме, укључујући и технику западне производње.

Извор: Новине.инфо