Свет

ОПШТА БЕЖАНИЈА ПРЕД РУСИМА, КИЈЕВ НАРЕДИО ЕВАКУАЦИЈУ: Овај град је у великој опасности

Харковска регионална војна управа донела је одлуку о обавезној евакуацији из неких насеља у правцу Купјанска, објавио је шев војне управе Олег Синегубов.

Очигледно је да украјинске власти очекују офанзиву великих размера Оружаних снага Русије на овим просторима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како Синегубов наводи, донета је одлука да се изврши обавезна евакуација становника 57 насеља.

– Морамо да заштитимо породице са децом колико год је то могуће од руског терора над цивилним становништвом Харковске области – нагласио је шеф војне управе.

Према његовим речима, данас постоје информације о пребивалишту 110 малолетника у Великобурлуцкој заједници и о 51 детету у заједници Вилкхуват.

Сви западни стручњаци чекају неизбежну пролећну офанзиву руске армије, смишљајући сценарије и прогнозе. Пентагон је већ нацртао неколико мапа, наводе у својој анализи стручњаци америчког Института за проучавање рата (ИСВ).

Кашњења у снабдевању америчким и европским наоружањем омогућиће руској војсци да отпочне офанзивне операције одједном у три правца: на граници Харковске области и ЛНР (у правцу Купјанска и Красног Лимана), у западном делу ДПР (даље напредовање од Авдејевке) и у западном делу Запорошке области (северније од Работина и Вербовоја)

Извор: Новине.инфо