Свет

УЗБУНА! РУСИЈА НА НОГАМА: САД најавиле катастрофу у Москви

Амбасада прати извештаје који наводе да екстремисти имају непосредне планове за циљање великих скупова у Москви

Амбасада САД у Русији упозорила је америчке грађане да избегавају велика окупљања у Москви због извештаја према којима екстремисти имају непосредне планове за напад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Америчка амбасада, која је више пута позивала све грађане САД да одмах напусте Русију, није поделила више детаља о природи наводне претње, али је упозорила да грађани треба да избегавају гужву и да буду свесни свог окружења, наводи Ројтерс.

„Амбасада прати извештаје који наводе да екстремисти имају непосредне планове за циљање великих скупова у Москви, укључујући концерте, а грађанима САД се саветује да избегавају велика окупљања у наредних 48 сати“, наводи се у саопштењу амбасаде САД на њеној веб страници.

У четвртак, Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије спречила је терористички напад украјинских специјалних служби у којем је учествовао држављанин Белорусије у руској Републици Карелији, а који је неутралисан након што је отворио ватру на припаднике ФСБ-а, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ-а.

Истиче се да су делови импровизоване експлозивне направе садржали делове произведене у Великој Британији и САД.

Кремљ је саопштио да односи Москве и Вашингтона никада нисубили гори, као и да се САД боре против Русије подржавајући Украјину новцем, оружјем и обавештајним подацима.

Извор: Политика