Свет

РУСИ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ: Откривена опасна тајна новог НАТО појачања! Због ове улоге су их примили у Алијансу?!

После два века неутралности и две године од када се кандидовала, Шведска данас званично постаје 32. чланица НАТО-а.

Шведска може постати логистички центар НАТО-а у случају војног сукоба с Русијом, наводи британски лист Финанциал Тимес позивајући се на изворе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Шведска, која нема директну границу с Русијом, вероватно ће имати другачију улогу за војне организаторе НАТО-а него прифронтне државе….

Она ће постати логистички центар у случају сукоба, као и рутом за пружање подршке Финској или балтичким државама“, – наводи се у чланку с позивањем на званичнике.

У уторак је председник Мађарске Тамаш Шујок потписао ратификацију чланства Шведске у НАТО-у. Мађарска је била последња чланица НАТО-а која је спречавала приступање Шведске савезу.

Званично приступање Шведске НАТО-у ће се догодити у скорије време.

Раније је председник Русије Владимир Путин у интервјуу америчком новинару Такеру Карлсону детаљно објаснио да Москва нема намеру нападати земље НАТО-а, то нема никаквог смисла.

Руски лидер је приметио да западни политичари редовно плаше своје становништво измишљеном руском претњом како би скренули пажњу с унутрашњих проблема, али „паметни људи добро схватају да је то лажно“.

Путин је додао да су земље Запада почеле схватати да је стратешки пораз Русије у сукобу с Украјином немогућ, те би стога требало да размисле о својим даљим корацима, при чему је Русија спремна за дијалог.

Извор: Wебтрибуне.рс