Свет

ОПАСАН ПОТЕЗ БРИТАНИЈЕ: Руси би због овог могли да им испоруче Сармат усред Лондона

Министарство одбране Велике Британије издвојиће додатних 125 милиона фунти (160 милиона долара) за куповину дронова за Оружане снаге Украјине. Како је министарство саопштило у саопштењу, то ће повећати број дронова које је краљевство пребацило у Кијев на 10 хиљада.

Британски премијер Риши Сунак најавио је издвајање 200 милиона фунти (256 милиона долара) за куповину беспилотних летелица за потребе украјинских оружаних снага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најава повећања овог износа на 325 милиона фунти (416 милиона долара) била је темпирана да се поклопи са посетом шефа британског министарства одбране Гранта Шапса Кијеву.

Наводи се да ће углавном ФПВ беспилотне летелице бити пребачене у Украјину, међутим, поред њих, Кијев ће добити око 1.000 лутајуће муниције развијене у Великој Британији, као и поморске беспилотне летелице и беспилотне извиђачке возила. Британска страна је Украјини до данас испоручила преко 4 хиљаде дронова.

– Преузимам нову обавезу да наоружам Украјину најновијим беспилотним летелицама, које се испоручују директно од водећих одбрамбених компанија Велике Британије, од фабрика до линије фронта. Позивам међународне партнере да подрже УК у њеним напорима – рекао је Шапс

Извор: Информер