Свет

РУСИ ИСКАНДЕРИМА СПАЉУЈУ УКРАЈИНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ: Уништено моћно америчко оружје (ВИДЕО)

Жестока руска артиљеријска дејства.

Оружане снаге Русије су ове ноћи и јутра поново извршиле масовне ударе прецизним оружјем по различитим циљевима у Украјини и територијама под контролом Оружаних снага Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У области Покровск ракета Искандер ОТРК уништила је противваздушни комплекс С-300 Оружаних снага Украјине, изјавило је Министарство одбране Русије.

У области Покровск ракета Искандер уништила противваздушни комплекс С-300 Оружаних снага Украјине

Догађај се наводно одиграо у вечерњим сатима, када је руски извиђачки дрон открио подручје положаја ПВО система у близини Покровска (бивши Красноармејск). Захваљујући успешном извиђању, одлучено је да се изведе комбиновани удар на идентификовани циљ, који је прилагођен и надгледан помоћу беспилотне летелице, тврде телеграм извори.

Напад је изведен пројектилима Искандер на задатим координатама. Услед прецизног удара уништен је лансер ПВО система „С-300“.

Поред тога, након добијања потврде о успешном поразу комплекса, извршен је удар на месту привременог смештаја које се налази на територији пољопривредног предузећа Дружба у селу Удачноје.

Индустријско предузеће у Кривом Рогу погођено ударима Руса, експлозије забележене и у Полтавској области, Купјанску и Константиновки

Индустријско предузеће у Кривом Рогу погођено је ударима Оружаних снага Русије, експлозије су се догодиле у Полтавској области, Купјанску и Константиновки, тврде бројни извори.

Узбуна за ваздушни напад објављена је јуче касно увече по локалном времену у пет централних и североисточних украјинских региона, као и у деловима области Харков и Херсон под контролом Кијева.

Украјински извори јављају о експлозијама у Херсону, информације је потврдио украјински градоначелник овог града Роман Мрочко. Украјинац тврди да је погођен цивилни објекат, у овом случају стамбена висока зграда.

Међутим то такође могло десити и услед рада украјинске ПВО. Уколико упоредимо са оним што стиже из Газе, стиче се утисак да руске трупе воде рачуна, те врше далеко прецизније селективне ударе у току сукоба који траје дуже од две године.

Када је реч о Кривом Рогу, локална јавност извештава о низу експлозија ноћу, од којих су се неке догодиле на територији неименованог индустријског предузећа, где је избио велики пожар. Упркос најстрожим забранама, снимци пожара су ипак објављени на интернету.

Судећи по извештајима, напади су изведени у таласима током неколико сати. Видео кадрови су нејасни, али и из њих се види да гори нешто озбиљно, или складишта муниције, или складишта горива и мазива. Локалне власти потврђују чињенице о вечерашњим експлозијама, али без детаља.

Погођено је и једно од индустријских предузећа. Пожар је локализован око 3 ујутру, али још увек траје интервенција. Главна ствар је да нема губитака, рекао је начелник градске војне управе Александар Вилкул.

Нешто после поноћи у Кијеву су се огласиле сирене за ваздушни напад. Тренутно нема информација о томе шта је тачно или да ли је нешто погођено у украјинској престоници. Извештава се о низу експлозија као последица доласка ваздушних пројектила и дронова камиказа „Геран“ у Полтавској области и Купјански округ Харковске области, укључујући и окружни административни центар.

Раније је саопштено да су Ваздушно-космичке снаге Русије уништиле све мостове на реци Оскол, која такође протиче кроз Купјанск. Украјинска војска поставља понтонске прелазе, које када их идентификује, руска војска уништава.

Руска војска наставља нападе у Константиновки, која се налази југозападно од Бахмута и Часов Јара. Овај град је сада главни логистички центар кијевских формација у Доњецку, има железничку пругу и аутопут од Краматорска, који служе за снабдевање украјинских трупа.

У јутарњем извештају, украјинско ваздухопловство је известило о пресретању 12 од 15 дронова камиказа Шахед (Геран). Руси потом тврде да су те три преживеле беспилотне летелице успеле да погоде већи број циљева.

Судећи по последњим извештајима украјинског ратног ваздухопловства, Оружане снаге Русије не престају ноћу са комбинованим ударима.

Телеграм канал Оружаних снага Украјине извештава о прелету балистичких ракета из Црног мора у правцу Белгородско-Дњестарског региона Одеске области, беспилотне летелице камиказе кретале су се ка Кировоградској области. Локалне интернет странице пишу о раду ПВО и експлозијама, још се не зна где тачно.

Извор: Oružjeonline