Свет

РУСИ ИЗНЕЛИ УЖАСНЕ ТВРДЊЕ: Цео град био на мети напада БЗ! Детаљи су језиви

Руске обавештајне службе спречиле су планове украјинских обавештајаца за терористичке нападе у Доњецку, Белгороду, као и масовни напад бојним отровима у Мелитопољу, јавља Раша тудеј.

У скровишту, који је сниматељима Раша тудеја показао човек кога је Кијев регрутовао, пронађене су хемикалије – снажан отров и психотропне супстанце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је пуковник резервне медицинске службе Михаил Супотњицки објаснио војном дописнику РТ-а Игору Жданову, ова супстанца се не може произвести ручно. Може се синтетизовати само у државним војним центрима.

Из пресретнутих разговора између човека регрутавног од стране Кијева и његовог нарређеног, Раша тудеј извлачи закључак: Кијев је планирао да изврши масовно убиство у Мелитопољу.

Како они тврде, то је требало учинити мешањм отрова у храну у редовним мензама.

Цео прилог РТ-а можете погледати на снимку испод:

Подсетимо, руске снаге безбедности спречиле су 27. фебруара покушај да се у Запорошкој области изведе терористички напад уз примену средства аналогног бојном отрову БЗ, саопштила је Федерална служба безбедности Русије. Приведено је троје украјинских држављана.

„Федерална служба безбедности Русије спречила је покушај украјинских специјалних служби да изведу терористички напад уз примену средства које аналогно бојном отрову БЗ по класификацији НАТО. Одузети препарати користе се за прављење хемијског оружја масовног уништења и припремани су у САД. Приведено је троје украјинских држављана“, наводи се у саопштењу.

Недељу дана пре хапшења, у Мелитопољу је откривено скровиште са истим овим отровом у флашицама са натписом „биоспорин“ на украјинском језику, јавио је начелник снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага Русије Игор Кирилов.

Шта је БЗ?

БЗ је бојни отров који изазива тешке психозе, губитак осећаја за оријентацију, халуцинације.
Овај отров су Американци нашироко користили током Вијетнамског рата. Супстанца БЗ оштећује организам када се унесе инхалацијским, оралним и венско-артеријским путем.

После 30-60 минута, примећује се слабљење пажње и памћења, смањене реакције на спољашње стимулусе. Отрована особа губи оријентацију, јављају се знаци психомоторне агитације које се периодично смењују халуцинацијама. Губи се контакт са спољним светом, а особа није у стању да разликује стварност од илузорних представа које се јављају у његовом уму.

Развија се негативизам: особа стално ради супротно од онога што јој се сугерише. Активно се противи сваком импулсу и има негативан став према свему. Током овог периода уобичајени су неочекивани изливи беса. Последица оштећења свести је лудило са периодима делимичног или потпуног губитка памћења. Неки знаци оштећења трају и до пет дана.

Психотоксични ефекат достиже максимум 30-60 минута након уласка БЗ у организам и траје од једног до четири дана, у зависности од дозе и стања оболеле особе.

Извор: Информер/Медији