Свет

СИ ЂИПИНГ ЗАЛЕДИО СВЕТ: Догодило се најгоре! Непријатељ прешао црвену линију

(КМГ)—Председник Кине Си Ђинпинг, који је такође и генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине и председник Централне војне комисије, учествовао је у уторак са својим колегама посланицима из делегације провинције Ђијангсу на другој седници 14. Свекинеског народног конгреса.Си Ђинпинг је истакао да треба инсистирати на висококвалитетном развоју и унапређењу нове квалитетне производне снаге у складу са локалним околностима. Суочавајући се са научном и технолошком револуцијом нове рунде, морамо да искористимо прилике, уложимо веће напоре у иновацију, повећамо нове индустрије, планирамо будуће индустрије, као и да побољшамо модеран индустријски систем.

Развој нове квалитетне производне снаге не представља одустајање од традиционалне индустрије. Разна подручја треба да према локалним околностима, ресурсима и индустријском основу, унапређују нове индустрије и нове моделе, ради трансформације традиционалне индустрије уз помоћ нових технологија, како би индустрије постале напредне, паметне и зелене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Представници из делегације провинције Ђијангсу изнели су предлоге о реализацији независног висококвалитетног развоја, јачању заштите и наследности културне баштине, изградњи богатих и срећних села, интегрисаном развоју делте реке Јангце и о другим важним питањима.

Си је после саслушања предлога изјавио да пристаје на извештај о раду владе. Он је високо оценио нови напредак и резултате развоја које је провинција Ђијангсу постигла и стимулисао је провинцију Ђијангсу да инсистира на поверењу, те да сноси већу одговорност и да пружи већи допринос развоју Кине.

Си је подвукао да провинција Ђијангсу има оптималне услове и способност за развој нове квалитетне производне снаге. Потребно је успоставити модеран индустријски систем на основу напредне производње. Научна и технолошка иновација предводи напредак традиционалне индустрије. Треба јачати дубоку комбинацију научног, технолошког и индустријског, како би провинција Ђијангсу постала важно подручје за развој нове квалитетне производне снаге.

Си је истакао да је од 18. Националног конгреса Комунистичке партије Кине, земља спроводила низ стратегија о регионалном интегрисаном развоју, које су имале важну и темељну улогу у стварању новог развојног обрасца и унапређењу развоја високог квалитета.

Провинција Ђијангсу би требало да се у потпуности укључи у развој економског појаса у подручју реке Јангце, интегрисани развој делте реке Јангце, те да појача спајање са развојним стратегијама у другим регионима и значајним регионалним стратегијама, да у ширем опсегу ради на комбинованом стварању ланца иновација, индустрије и снабдевања, да као економски развијена провинција боље игра водећу улогу у помоћи развоју у другим подручјима земље, навео је Си.

Си је указао на неопходност да се додатно појача повољни замах економског опоравка и успона, као и да се појача поверење целог друштва у развој, да се подстиче иновативна моћ целе партије и читавог друштва, да се са идејом водиљом „народ у средишту пажње“ постепено подигне ниво цивилне заштите у процесу националног развоја, као и да се што већи број становника Кине охрабри да сопственим рукама ради на томе да створи себи срећни живот.

Си је на крају истакао потребу да се енергично ради на безбедној производњи, уклањању безбедносних ризика, јачању система раног упозорења и праћења, како би се гарантовала безбедност живота и имовине народа.

Припремили: Ђи Сју и Џао Пенг

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ