Свет

Слање европских трупа у Украјину, примораће Русију да извади СТРАШНО ОРУЖЈЕ

Фото: Јутјуб

Западне земље су веома осетљиве на сопствене губитке, стога ће француски председник Емануел Макрон можда остати усамљен са својом идејом, поручио је члан Комитета за међународне послове Дмитриј Белик

Посланик Државне думе из Севастопоља и члан Комитета за међународне послове Дмитриј Белик изјавио је да ће стварање савеза Француске за слање трупа у Украјину приморати Русију да „извади револвер“ у виду страшног оружја и упери у непријатеља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је „Политико“ пренео да Француска ствара савез земаља спремних да пошаљу западне трупе у Украјину. Према публикацији, Естонија, Летонија и Литванија су „много отвореније за ту идеју“ од већине земаља ЕУ, укључујући Немачку, Чешку и Пољску.

„Слање европског војног контингента у Украјину више није само црвена линија, већ револвер усмерен на Русију. Нећемо имати другог избора него да извадимо наш револвер у облику страшног оружја и прислонимо га непријатељу на главу. Сви на Западу добро знају какав је то револвер“, казао је Белик за „РИА Новости“.

Према његовим речима, западне земље су веома осетљиве на сопствене губитке, стога ће француски председник Емануел Макрон можда остати усамљен са својом идејом.

„Нико на Западу не сумња да ће бити губитака, па је мало вероватно да ће послати експедиционе снаге у Украјину. Они ће само максимално подржати дозиране залихе својих војника, а прву виолину ту неће свирати Французи, већ балтичке земље“, оценио је Белик.

Извор: Медији