Свет

ШТА ОН ТО ЗНА? Језиво упозорење Илона Маска: Спрема се нешто застрашујуће!

Фото: Јутјуб

Стварају се услови за нешто „много горе“ од напада 11. септембра 2001. године, поручио је Илон Маск, реагујући на вести да је Погранично-пореска служба (ЦБП) администрације председника САД Џозефа Бајдена одобрила летове са стотинама хиљада нелегалних миграната.

Подсетимо, усред тужбе Центра за студије о имиграцији откривено је да је 320.000 илегалних миграната доспело на 43 аеродрома широм САД, у периоду између јануара и децембра 2023. године, док адвокати ЦБП одбијају да открију о којим се локацијама ради, тврдећи да би „злуради актери“ могли да искористе „оперативну рањивост“ органа власти на тим аеродромима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ова администрација истовремено увози бираче и ствара претњу по националну безбедност од непроверених илегалних имиграната. Велика је вероватноћа да се постављају темељи за нешто много горе од 11. септембра. Само је питање времена“, поручио је Маск на Иксу (некадашњи Твитер).

Странци који не могу легално да уђу у САД користе апликацију „ЦБП Ван“ да поднесу захтев за одобрење летења у САД и добију привремен хуманитарни отпуст на аеродромима на које стигну.

Овај условни отпуст подразумева мигранти могу да остану у САД две године без добијања легалног статуса, а у међувремену имају право на радну дозволу.

Земље чији грађани имају право на пријаву су Куба, Хаити, Венецуела, Никарагва, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас, Колумбија и Еквадор.

Извор: Медији