Свет

ОРБАН УНИШТИО ЗАПАД: Почиње

Фото: Јутјуб

Многи покушавају да поделе свет на геополитичке блокове, а земље попут Мађарске које бране свој суверенитет су под великим притиском, каже Виктор Орбан

Хегемонији западних земаља је дошао крај и сада је у току формирање новог светског поретка, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Хегемонија Запада је завршена, то данас нико не спори, постоје и подаци који то добро потврђују. Формира се нови светски поредак, ситуација се мора стално процењивати и анализирати“, рекао је Орбан, а пренела агенција МТИ.

Он је напоменуо да многи покушавају да поделе свет на геополитичке блокове, а да су, у исто време, под великим притиском земље попут Мађарске које бране свој суверенитет.

„Чланством у блоку је веома ограничен маневарски простор, па, иако је Мађарска заинтересована за чланство у Европској унији и НАТО-у, подела на блокове није у њеном интересу. Стога ћемо јачати савезништво са другим државама које бране суверенитет“, додао је Орбан.

Мађарски премијер јуче је поручио да ће Будимпешта радити и на јачању сарадње са Москвом.

Он је навео да се у Украјини „води посреднички рат између Запада и Русије, и да је сасвим јасно да Запад тај рат не може да добије“.

„Не треба говорити о рату између Русије и Украјине, јер је то прокси рат, а сви знају да главне снаге Украјине не даје Украјина, већ они који стоје иза ње“, казао је Орбан.

Извор: РИА

Ознаке