Свет

УВЕДЕН НАЈВИШИ СТЕПЕН БОРБЕНЕ ГОТОВОСТИ: Судбина човечанства зависи од једног човека: Ако он нареди…

Ким је рекао да севернокорејска војска мора „динамично да спроведе нове, интензивиране ратне припреме у складу са захтевима актуелне ситуације“

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун наредио је током инспекције велике војне базе на западу Северне Кореје увођење највишег степена борбене готовости севернокорејских трупа и затражио од војске да буде спремна за рат, пренела једржавна новинска агенција КЦНА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кимов обилазак војне базе, чија локација није обелодањена, уприличено је непосредно након почетка редовних годишњих, комбинованих војних вежби америчких и јужнокорејских снага, преноси Ројтерс.

У овогодишњим здруженим америчко-јужнокорејски војним маневрима који су започети у понедељак на југу Јужне Кореје ангажовано је двоструко више снага у односу на прошлогодишње вежбе.

Ким је рекао да севернокорејска војска мора „динамично да спроведе нове, интензивиране ратне припреме у складу са захтевима актуелне ситуације“, пренела је агенција КЦНА.

„Наша војска би требало стално да интензивира вежбе које опонашају ратно стање и да брзо унапређује своје борбене способности до савршене спремности за стварни рат“, рекао је Ким.

Севернокорејски лидер није поменуо вежбе америчке и јужнокорејске војске, али је надгедао своје трупе које су изводиле маневре у условима симулације стварног ратног стања, пренела је севернокорејска новинска агенција.

Извор: Политика