Свет

СТРАХОВИТ НАПАД НА УКРАЈИНУ: Руси немају милости, одјекују разорне детонације

Руске снаге извеле су током ноћи масовни напад дроновима на лучки град Одесу, при чему су оштећени инфраструктура и стамбени објекти, саопштила је јутрос Јужна оперативна команда украјинске војске.

Кијев индипендент преноси да је противваздушна одбрана (ПВО) дејствовала сат и по времена, одбијајући дронове-самоубице Шахиде који су долетали у таласима.Наводи се да су борбене беспилотне летелице стизале из правца Црног мора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Украјинска ПВО је оборила десет борбених дронова током ноћи – саопштила је војска те земље.Наводи се да, према прелиминарним извештајима, у овом нападу није било жртава.Дрон је погодио инфраструктурни објекат у Одеси, што је изазвало пожар, али су ватрогасци успели да обуздају пламен.

Наводи се да су у нападу оштећене административне зграде у том граду и попуцала су стакла на више кућа.

Остаци оборених дронова падали су по околном подручју.Сергиј Кислицја, стални представник Украјине при Уједињеним нацијама, изјавио је 8. марта да Русија константним нападима на Одесу настоји да поремети функционисање украјинског поморског коридора.

Кијев индипенедент подсећа да је у руском ракетно нападу на Одесу, који је изведен 6. марта, погинуло пет људи.Тај напад се десио у тренутку када су украјински председник Володимир Зеленски и грчки премијер Кирјакос Мицотакис обилазили град, а експлозија је одјекнула у близини конвоја.

Извор: Глас јавности/Тхе Кyив Индепендент