Свет

ОРБАН ЗАТРЕСАО СВЕТ: Ово је Трампов план за Украјину

Доналд Трамп је обећао да неће дати новац Украјини ако постане председник, а без Америке Европа неће моћи да финансира сукоб и он ће бити окончан, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

„Очигледно је да сама Украјина не стоји на својим ногама. Ако Американци буду давали оружје и новац, а затим ни Европљани, рат ће се завршити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако Американци не дају новац, онда Европљани неће моћи да финансирају овај рат, онда ће се он завршити. Трамп сада није председник, али његова странка спречава демократе да пошаљу новац у рат. Трамп је рекао да, ако се врати (на чело државе) неће то радити, ни пени неће дати. И онда ће се овај рат завршити”, рекао је Орбан у интервјуу телевизији М1.

Како је истакао, Трамп има план да оконча сукоб у Украјини.

„Он има доста детаљне планове да оконча овај рат, али ја нисам овлашћен да говорим о суштини тих планова”, рекао је шеф мађарске владе, који се са Трампом састао 8. марта на његовом имању на Флориди.

Трамп је у петак увече угостио Орбана на његовом имању Мар-а-Лаго. Преговори су трајали око сат времена, након чега је уследила вечера и концерт, преноси Спутњик.

Прес-служба бившег председника је навела да су Трамп и Орбан „разговарали о широком спектру питања која се тичу Мађарске и Сједињених Држава, укључујући значај јаких и безбедних граница за сваку нацију.

Извор: Политика