Свет

СТРАШАН ПОРАЗ УКРАЈИНЕ: Руси дигли заставу, освојена је

Руске снаге подигле су у недељу заставу у центру Новомихајловке!

Заставу су према наводима руског војног експерта Бориса Рожина подигли јуришни одреди 155. бригаде маринаца на рушевинама једне од зграда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Црква Арханђела Михајла која се налази на првој линији одбране дошла је под контролу руских оружаних снага. Подручје храма је под ватром из школских зграда и дома културе на северозападу тако да још није сигурно бити тамо. Непријатељ је овдје концентрисао јединице 79. јуришне бригаде и покушава да се бори за сваку кућу – наводи Рожин на Телеграму.

Вест преносе и други руски војни блогери.

– Руске трупе успеле су да напредују у централном делу Новомихајловке успоставивши контролу над делом Шевченкове и Саборне улице и црквом Арханђела Михајла. Украјинске снаге држе положаје у оближњој школи и дому културе – наводи војни блогер Рибар.

Украјина није потврдила улазак руске војске у центар села.

Војни Телеграм канал ДеепСтате наводи да руске трупе контролишу источни део Новомихајловке и да се приближавају са југа.

На снимку подизања заставе чују се експлозије и пуцњава што према наводима портала Страна значи да се борбе још воде.

Новомихајловка се иначе налази источно од Угледара који је важно украјинско упориште и према оцени многих стручњака једна од следећих мета Русије.

Угледар, који се налази на стратешки важном правцу, Русија је више пута безуспешно покушала да заузме, претрпела је неколико тешких пораза на том делу фронта, а верује се да ће градић ускоро постати највеће жариште у Доњецкој области.

Извор: Курир