Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ РУСИЈИ: Украјинци погодили руски брод (ВИДЕО)

Украјинске поморске беспилотне летелице оштетиле су патролни брод руске Црноморске флоте код окупираног Крима, рекао је у уторак украјински обавештајни извор.

– Ударци и значајна штета – рекао је извор, не дајући више детаља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјинска правда, главни украјински медиј, известила је у уторак да је руски патролни брод пројекта 22160 „Сергеј Котов“ током ноћи погођен бродом без посаде.

Украјински морски дронови оштетили су патролни брод руске Црноморске флоте код окупираног Крима, саопштила је у уторак украјинска војна обавештајна служба.

Обавештајна агенција је на Телеграму саопштила да је њена специјална јединица Група 13 напала патролни брод руске Црноморске флоте Сергеј Котов у близини Керчког мореуза, преноси Реутерс.

„Као резултат удара поморских беспилотних летелица Магура В5, руски брод пројекта 22160 Сергеј Котов је претрпео оштећења на крми, десној и левој страни“, наводи се у саопштењу.

У поруци се додаје да је брод вредан око 65 милиона долара.

На друштвеним мрежама појавио се снимак на којем се наводно види како је погођен руски брод.

Андриј Јермак, шеф кабинета председника Володимира Зеленског, рекао је у уторак у Телеграму да је „руска Црноморска флота симбол окупације. Не може бити на украјинском Криму“, очигледно позивајући се на напад.

Саобраћај возова привремено је обустављен на мосту који повезује полуострво Крим са копном Русије, саопштио је Телеграм канал званичника на Криму који је поставила Русија.

Саобраћај на аутопуту је такође био обустављен неколико сати пре него што је поново отворен, наводи Телеграм канал руске администрације која управља мостом.

Извор: Ало