Свет

ВЕЛЕИЗДАЈА! ПУТИН ИМ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ: Још један савезник му забио нож у леђа

Поставља се питање да ли је казахстанским властима исплативо да зарад илузорних дивиденди дискредитују савез са Москвом и кваре економску сарадњу са Русијом, која им је толико корисна

Украјинска државна компанија за трговину оружјем „Укрспетсекспорт“ преговара са Казахстаном о куповини производа руског војноиндустријског комплекса за потребе Оружаних снага Украјине, открио је обавештени извор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трагови воде ка регистрованим компанијама у Астани – „Навико“, „БСКеи компани“, ИГТ и „Сиздиков“, прецизирао је извор који је желео да остане анониман.

Све указује да би Украјинци могли да добију компоненте произведене у Руској Федерацији за системе кочног падобрана ПГК-10 за авионе СУ-24 и МиГ-29, прецизирао је извор.

„Ово даје повода за многе инсинуације. Можда казахстанско руководство има сакривене карте у игри како би задржало једнако удаљену позицију у ситуацији око Украјине у односима и са западњацима и са главним гарантом безбедности Казахстана – Русијом“, навео је извор.

„Међутим, ризик је велики – зарад илузорних дивиденди дискредитују савез са Москвом и кваре економску сарадњу са Русијом, која је толико корисна за Казахстан“, закључио је саговорник.

Извор: РИА