Свет

ЗАБИЛИ СУ НОЖ У ЛЕЂА ПУТИНУ, САД ИХ ЧЕКА СТРАШНА СУДБИНА: Ова држава ће нестати, поручују из Москве

Фото: Х принтскрин

Уредница телевизије РТ Маргарита Симоњан рекла је да би сукоб Јерменије са Русијом у вези безбедносног блока под вођством Москве могао да доведе до тога да та земља на Јужном Кавказу неће постојати у року од пет година.

Током постављања питања на Светском фестивалу младих у Сиријусу, у руској регији Краснодар, Симоњан је критиковала јерменског премијера Никола Пашињана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је суспендовао учествовање Јеревана у Организацији уговора о колективној безбедности (ОДКБ или ЦСТО), која се сматра руским еквивалентом НАТО-у.

Пашињан је прошлог месеца рекао да је ОДКБ изневерио Јерменију и замрзнуо је учешће те земље у безбедносном блоку јер, како је рекао, више не може да се ослони на Русију као на поузданог одбрамбеног партнера.

Међутим, Јереван до сада није направио никакве формалне потезе да се повуче из алијансе.

– Јерменска омладина мора да схвати да је Пашињан издајник јерменског народа и да ће повести Јерменију ка потпуном уништењу ако остане на власти – рекла је Симоњан почетком недеље, уз аплауз публике.

Симоњан, која је јерменског порекла и себе сматра и Рускињом и Јерменком, рекла је да ако тамошњи бирачи наставе да подржавају Пашињана, „неће бити Јерменије за пет година – као што више неће бити Нагорно-Карабаха у облику у што су Јермени желели.“

– Јерменија уопште неће постојати, видећете – додала је она.

Сукоб између Јерменије и Азербејџана око Нагорно-Карабаха трајао је деценијама, а прошлог септембра, азербејџанске снаге су покренуле офанзиву на отцепљени регион Нагорно-Карабаха, међународно признат као део Азербејџана, али и дом већинског етничког јерменског становништва, због чега је Јерменија тврдила да је њен.

Извор: Информер