Свет

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ОГЛАСИО НАКОН НАПАДА У МОСКВИ: Тај Путин и други олош…

Фото: Фејсбук принтскрин

УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски поручио је данас да председник Русије Владимир Путин и, како је навео, „други олош“ покушавају да „окриве неког другог“ за терористички напад у „Крокус сити молу“ у Москви.

– За оно што се јуче десило у Москви, очигледно, и Путин и други олош само покушавају да окриве неког другог. Увек имају исте методе. То се већ догодило. И било је кућа у ваздуху, пуцњава и експлозија. И увек окривљују друге – рекао је Зеленски у видео-обраћању објављеном на друштвеним мрежама.

Придружите се првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да је све „потпуно предвидљиво“ и да је Путин ћутао један дан, „размишљајући како би могао да увуче Украјину у ово“.

– Стотине хиљада Руса који тренутно убијају на тлу Украјине сигурно би били довољни да зауставе терористе. А ако су Руси спремни да ћутке гину у „крокусима“ и не постављају никаква питања својим специјалним службама, онда ће Путин покушати да преокрене више од једне овакве ситуације у своју личну корист – поручио је украјински председник.

Зеленски је нагласио да терористи увек на крају морају да изгубе.

– Хвала свакоме ко истински брани живот. Хвала свим нашим људима који се боре против тероризма. Имамо цео свет иза нас како бисмо се заштитили од оних који људе сматрају потрошном робом – рекао је председник Украјине.

У јучерашњем терористичком нападу на тржни центар „Крокус сити“ у Москви, за који је одговорност преузела Исламска држава, убијене су 133 особе, а више од 140 је повређено.

Извор: Танјуг