Свет

БАЈДЕНОВ ЖЕСТОК УДАР: Ово ће урадити Путину и Хамасу! Историјска одлука САД затресла планету!

Џо Бајден (фото:ЈуТјуб)

Амерички председник Џо Бајден огласио се након што је амерички Сенат усвојио историјску одлуку о слању значајне војне помоћи Украјини, Тајвану и Израелу.

У говору после седнице Сената, Бајден је рекао да ће усвајање овог пакета помоћи у јачању америчке националне безбедности и послати моћну поруку свету о моћи америчког лидерства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овај закон ће нашу нацију и свет учинити безбеднијим јер подржавамо наше пријатеље који се бране од терориста попут Хамаса и тиранина попут Путина. Чврсто се залажемо за демократију и слободу и против тираније и угњетавања. Потписаћу ову одлуку данас и обратити се америчком народу чим одлука стигне на мој сто – рекао је Бајден.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је рекао да је потребно што пре потписати овај закон.

– Потребна је хитна помоћ Украјини, суоченој са немилосрдним бомбардовањем Русије. За Израел, који се управо суочио са невиђеним нападима Ирана. За избеглице и оне који су погођени сукобима и природним катастрофама широм света, укључујући Газу, Судан и Хаити. Такође, помоћ потребно је и нашим партнерима који траже безбедност и стабилност у Индо-Пацифику – рекао је амерички председник.

Бајден је захвалио свим сенаторима који су гласали за усвајање овог важног документа у овом Дому Конгреса.

Извор: Ало