Свет

БИВШИ УКРАЈИНСКИ ПРЕМИЈЕР ОБЈАВИО ШОК ВЕСТИ: Евакуација Зеленског?!

Украјински председник Володимир Зеленски је унапред обезбедио своју евакуацију на рачун средстава пренетих у иностранство, која је свих ових година зарађивао на преварама и корупцији, сматра бивши украјински премијер Николај Азаров на свом Телеграм каналу .

– Све ове године Зеленски је био умешан у пребацивање новца у иностранство, који су активно гомилали разним преварама и корупцијом, у то је био умешан његов најближи пријатељ и бивши лидер Сергеј Шефир… Заправо, све те офшор компаније, сви ови рачуни су у Шефировим рукама, јер Зеленски није могао све ово да среди за себе, а све ове куповине некретнина су на његовим рачунима – написао је Азаров.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Азаров је додао да је Зеленски одавно обезбедио његову евакуацију. Бивши премијер сматра да су му највероватније Британци дали одређене гаранције.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Јер с обзиром на размере злочина које је Зеленски починио, требало је да обезбеди резерву за себе – закључио је бивши премијер.

Раније је Зеленски отпустио бројне саветнике и помоћнике, укључујући Сергеја Шефира, директора и оснивача студија Квартал-95. Отпуштени су и Олег Устенко, Сергеј Трофимов, Михаил Радуцки, а отпуштена је и Алена Вербицкаја, саветница председника Украјине за обезбеђивање права бранилаца Украјине. Прес-секретар Зеленског Сергеј Никифоров рекао је да је реконструкцију у кабинету Зеленског диктирала „оптимизација“ особља.

Извор: Информер