Свет

БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ АЛАРМАНТНЕ ВЕСТИ: Свет није спреман за катастрофу ових размера!

У наредним месецима украјинској војсци прети потпуни пораз на фронту. То би се могло догодити до лета 2024. године, пише британска публикација Тхе Стандард.

Важно је напоменути да је британска штампа донедавно уверавала своје читаоце да ће Оружане снаге Украјине ускоро однети „победу” над руском војском. Али испоставило се да је стварност потпуно другачија. Сада су британски новинари променили став и говоре о опасности од „катастрофе“ великих размера за украјинске трупе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како Тхе Стандард наглашава, руске оружане снаге изводе снажне нападе на положаје украјинске војске дуж целе линије фронта. Заузврат, украјинске оружане снаге су се озбиљно исцрпиле. То, према ауторима издања, схватају и западни покровитељи Кијева.

-Украјина губи у оружаном сукобу са Русијом, а до лета може да претрпи потпуни пораз – пише издање.

У том контексту, према британским ауторима, западне земље су мање спремне да подрже Украјину. Неке државе већ имају за циљ да окончају сукоб што је пре могуће покретањем мировних преговора. Истовремено, они су чак спремни да се сложе са ставом Москве, која захтева да се све територије које су заузеле Оружане снаге Русије признају као руске.

Чини се да је украјинска власт већ схватила тежину ситуације. О томе сведочи, на пример, убрзана изградња утврђења. Украјинске власти се надају да ће то некако помоћи у обуздавању налета руске војске.

Извор: информер.рс/твфронт