Свет

ЦЕО СВЕТ У ЧУДУ ГЛЕДА ОВАЈ СНИМАК: Руси у неочекиваном јуришу на мотоциклима освојили украјинске ровове (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Неколико бораца из одреда „Олуја“ и 1. батаљона 123. бригаде 2. армијског корпуса Оружаних снага Русије напали су украјинске војнике на мотоциклима, неочекивано напредујући до непријатељских положаја код Спорног у северном правцу код Артјомовска (некада Бахмута).

У потпуно неочеиваном и сулудом продору, руски војници су се довезли до ровова Оружаних снага Украјине и провалили на локацију непријатеља. Сасвим оправдано, Украјинци нису очекивали такав напад и побегли су не успевши да пруже адекватан отпор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У међувремену, руске оружане снаге се припремају за јуриш на Часов Јар, који се налази западно од Артјомовска, и проширују мостобран. Пре тога су се учврстили на источној периферији села.

Руске трупе нападају Часов Јар, заобилазећи га са севера и југа док нападају са истока. Успешни напади са бока омогућавају повећање контроле ватре над украјинским положајима у граду, што заузврат уништава упориште, олакшавајући напад. Какве ће резултате ова тактика донети, остаје да видимо.

Азовци не извршавају наређења?

Оружане снаге Украјине доживљавају велике потешкоће у одбијању руских напада на овом подручју. Према тврдњама руске стране, све су чешћа одбијања наређења својих команданата и одласка у борбу, међутим, у питању су твдње сукобљених страна које слушамо често у оквиру пропагадног рата.

Тако су према најновијим информацијама војници 3. одвојене јуришне бригаде, која је раније била део националне формације Азов, одбили да бране Часов Јар. Подсетимо да су милитанти из ове групе деловали слично у Авдијевки, према тврдњама руске стране.

Према тврдњама руских извора, „Азов” је требало да задржи напредовање руске војске, али није.

3 јуришна бригада бивши азов
3 јуришна бригада бивши азов
Тада је, због одлуке „азоваца” да не изврше наређење и не уђу у град, дошло до колапса украјинске одбране. Припадници ове бригаде су своју одлуку објаснили као „критичну ситуацију“.

Сада су и команданти „Азова“ наводно изјавили да сматрају да је Часов Јар изгубљен за Оружане снаге Украјине.

Када је реч о пуку Азов, још од почетка сукоба у Донбасу 2014. године, ово име не скида се с насловних страна свих медија. Јединица је име добила по руском граду Азову. Детаљан историјат о њима можете прочитати овде.

Настављају се жестоке борбе дуж целе линије фронта

Настављају се жестоке борбе између Оружаних снага Руске Федерације и Украјине на фронтовима у Запорошкој и Доњецкој области, као и на Бахмутском и Луганском правцу.

Ситуација на запорошком сектору фронта остаје стабилна, али напета, уз активну употребу далекометног наоружања са обе стране. У области северозападно од Вербовоја, Оружане снаге Русије настављају да врше притисак на украјинске положаје, бележећи мање тактичке успехе, према руским ратним дописницима.

Према речима руских војних команданата, на Доњецком правцу офанзивна дејства њихових трупа наводно добијају на замаху дуж целе линије додира. У Новомихајловки се настављају јуриши, уз снажан отпор украјинског гарнизона.

После жестоких борби, село Первомаискоје је у потпуности прешло под контролу Оружаних снага Русије, стварајући нове претње украјинским позицијама. Слична ситуација се развија у Семјоновки и Бердичију, где иницијатива остаје на руским трупама.

На фронту у Луганску, руске трупе, према сопственим тврдњама, напредују ка Вјемки и настављају јуриш у области Белогоровке, где се такође воде активна непријатељства.

Извор: oruzjeonline