Издвајамо Православље

ЧУДО ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: Дошла сам да се причестим код патријарха, а он се само сагао и…

Душанка је неретко имала прилике да види патријарха

„Кад дођем овде, ја оздравим“, са умилним осмехом причала нам је Душанка Мандић, која је јутрос са још око стотинак верника присуствовала молитви и поклонила се гробу у којем почива патријарх Павле.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је повела и своју снају Валентину. Изгледале су као мајка и ћерка, а у шали каже да је то можда мало и необично, да се снаја и свекрва тако лепо слажу. Данас су их спојиле и обузеле мисли о благости патријарха Павла.

Душанка нам је одала и једну тајну, чудо које ће заувек памтити.

– Била сам у цркви Лазарици на Звездари, дошла сам да се причестим, а причест је давао патријарх Павле. Једна сестра је пре мене кренула да се причести, а он се само сагао и казао јој: „Изађи сестро“. Ја се престрашим, зашто ли јој је то рекао, шта је тако лоше учинила? Упитала сам и она је рекла: „Нисам постила“. Он је то знао. Када би видео човека знао је да ли пости или не пости – присећа се Душанка.

Са својом снајом је и прошле године била на овом месту, а то им је отворило и врата за једно ново духовно искуство.

– Отворио нам се пут за Косово, ишли смо за Дечане. Валентина је иначе из Призрена и то је био први пут да је ишла на Косово после 1990. године. А ја сам Далматинка, рођена сам близу манастира Крка, али волим Косово – прича Душанка.

На гробу није било много цвећа. Патријарх то није волео, подсетила нас је Душанка.

– Он је говорио да уместо цвећа које би му људи доносили на гроб, уделе помоћ сиротињи на улици – казала је Душанка.

Скромност, савети и благост Патријарха нешто је што Душанка и Валентина сада могу само да чувају у својим срцима. Са погледом на споменик пуним наде у неки нови сусрет, јер на плочи пише само „Чекам васкрсење мртвих“

 

 

Извор: М. Бељан/Телеграф