Србија

ДВЕ ЗАСТРАШУЈУЋЕ ТЕОРИЈЕ ЗАШТО ОСУМЊИЧЕНИ НЕ ЖЕЛЕ ДА КАЖУ ГДЕ ЈЕ ТЕЛО ДАНКЕ (2): Да ли су ово разлози због којих упорно ћуте?

Тело девојчице Данке Илић (2) из Бора још није нађено, иако потрага траје данима даноноћно у околини Бора.

После претражених двасетак локација које су добили осумњичених као информацију да је тамо тело убијеног детета, и даље су полицајци, ватрогасци и припадници других надлежних служби без трага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зашто осумњичени Срђан Јанковић (50) и Дејан Драгијевић (50) не желе да открију где су однели тело након злочина у Бањском пољу?

Преместили остатке

Подсетимо, осумњичени радници борског ЈКП „Водовод“ Јанковић и Драгијевић, како се сумња 26. марта ударили су девојчицу службеним колима „фијат панда“ у Бањском пољу. По сопственом признању Драгијевић је дете убацио у кола, а потом је задавио и бацио на оближњу депонију. Тело је, како је навео на саслушању, уз помоћ сада већ покојног брата Далибора (40) и оца Радослава (73) 28. марта преместио на другу локацију, али нико не жели да каже на коју.

Стручњак за безбедност Ратомир Антоновић, каже за Курир да је велико питање шта су осумњичени заправо урадили са телом, а то ће се сазнати тек кад га пронађу.

– Највероватније им је глави било да се што пре реше тела. Давањем нових и лажних локација где су оставили тело, доводи до тога да се истрага одуговлачи, а време које пролази знатно утиче на то у каквом стању ће бити пронађено тело девојчице. Тело временом пропада, а уколико укључимо у то и место на коме се налази, може да отежа саму процену како је наступила смрт. Можда су посмртне остатке бацили, закопали или урадили још нешто монструозније – наводи Антоновић

Како каже, мало је вероватно да ухапшени неће да кажу где је тело јер се воде тезом „нема тела, нема дела“. Како додаје, том тезом се најчешће служе криминалци, али није за очекивати да се њоме служе и радници борског „Водовода“.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Жељко Бркић, рекао је да је преко 1.500 полицијских службеника заједно са више од 1.000 грађана из различитих служби помогло и дало свој допринос да се девојчица пронађе.

Могу ли бити осуђени ако се тело не нађе?

Адвокат Предраг Савић, објаснио је да и уколико се тело Данке Илић не пронађе, осумњичени могу бити процесирани за кривично дело тешко убиство.

– Ту су признања извршиоца, њихових прикривача који су из реда уже фамилије, имамо много других доказа… Могуће је извршити реконструкцију настанка саобраћајке, из које ће се видети да је била таква да није могла да произведе смртне последице јер је била брзина од 20 километара на сат – навео је адвокат за медије и додао да би за кривични поступак било добро да се тело нађе, да се изврши обдукција, судско-медицинско вештачење и да се на научни начин докаже узрочно-последична веза између повреда и смртних последица.

Дакле, један од два могућа разлога из којих осумњичени још не желе да открију где се налази Данкино тело је нада ће избећи казну уколико нема тела. Други могући разлог је да не желе да се сазна шта су заиста урадили с телом девојчице.

Мајка и супруга Дејана и Радета открила шта се дешава у кући

Иначе, Светлана Драгијевић, мајка ухапшеног Дејана и преминулог Далибора, први пут се огласила за Курир, након стравичних сазнања о убиству детета. Како је рекла, не осећа се добро, а лекари Хитне помоћи дежурају испред њене куће.

– Једино бих желела да ми врате синове и мужа, а то не може. Полиција је узела све живо, ципеле мужа и синова, као и ножеве – за Курир је испричала Светлана, мајка Дејана и Далибора Драгијевић.

На питање да ли је чула ишта о сину и супругу ķоји су у притвору, Светлана је одговорила да о њима не зна ништа, као и то да је сада остала потпуно сама и да мора да се бори с тим упоредо са здравственим проблемима који је муче, због чега је возило Хитне помоћи редовно паркирано ових дана управо испред њене капије у Злоту. Иначе, о породици убијене Данке Илић није имала да дода ништа, осим да она са тим нема никакве везе, као и да ту породицу не познаје одраније.

Извор: Курир