Србија

ФОРЕНЗИЧАР ОТКРИО ЈЕЗИВ СЦЕНАРИО: Мислим да су ово урадили са Данкиним телом

Девојчица Данка Илић (2) убијена је 26. марта ове године у Бањском Пољу, а за злочин какав Србија не памти осумњичени су радници ЈКП „Водовод“ из Бора Срђан Јанковић (50) и Дејан Драгијевић (50).

Подсетимо, Драгијевић је у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару признао да је убиство детета, да је тело бацио на депонију, али два дана касније пребацио на другу локацију коју није желео да открије. Срђан се бранио ћутањем, а отказао је пуномоћје свом адвокату и тражио по службеној дужности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Моје мишљење је да су осумњичени нешто урадили са телом девојчице. Да су је раскомадали или запалили, а делове однели можда чак и 50, 60 километара даље. Варају се, ако мисле да ће добити мању казну јер нема тела. Довољан је и само ДНК детета нађен у возилу осумњичених да се осуде на доживотне казне затвора. Он је мишљења да полиција након овог времена тешко може наћи тело убијене Данке – каже Часлав Ристић, форензичар у пензији.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према његовим речима, једина шанса да се нађе тело девојчице Данке Илић јесте да осумњиченима у затвору проради савест.

– Из мог дугогодишњег искуства дешавало се да осумњичени након неког времена проведеног у притвору освесте код себе шта су урадили и затраже разговор са тужиоцем коме би открили шта су урадили са телом. Нису ретке ситуације да осумњиченима проради грижа савест. Међутим, сећам се случајева да су осумњичени ћутали о телу 40 година и да су тајну однели у гроб – објашњава Ристић.

За помагање приликом уклањања тела осумњичен је Радослав, отац Дејана Драгијевића. Он се у тужилаштву бранио ћутањем. Полиција је за помагање у злочину ухапсила и Дејановог брата који је умро у притвору у Бору.

На стотине припадника МУП-а од 26. марта чешљају сваки педаљ Бањског Поља и села у околини Бора. Готово да нема места у Злоту које полиција није претражила. Међутим, тело малене Данке Илић није нађено.

Саслушања

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару јуче су исказе дали родитељи убијене девојчице. У истој просторији са њима били су и осумњичени Срђан и Дејан.

– Смртна казна за њих је мало, они треба да робијају до краја живота. То су монструми, оно што проживљавамо све време је неописиво. То може да разуме само онај ко је родитељ. Полиција нам је више пута долазила, узимала разне Данкине ствари, ништа не знамо, ни за ту крв на путу, ни у колима, ни ништа. Нама није јасно зашто нису звали Хитну помоћ, зашто нису помогли, него су ово урадили. То што Ивана и ја трпимо све време је страшно, зову нас разни људи, вређају, сваљују кривицу на нас. Ја сам морао да тражим да променим број, не можемо више.. Када се све заврши ми ћемо изаћи у медије и све ћемо рећи – рекао је Милош Илић, отац убијене девојчице Данке.

Данкини родитељи након саслушања у сузама су изашли из тужилаштва.

Извор: Телеграф