Србија

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Осумњичени за Данкино убиство решио да исприча све?!

Срђан Јанковић (50), који се сумњичи да је возио службени аутомобил ЈКП „Водовод“ којим је 26. марта у Бањском пољу ударена Данка Илић (2), а који се као и други осумњичени, Дејан Драгијевић (50), налази у притвору до 30 дана, до сада се у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару бранио ћутањем. Међутим, сада је дошло до преокрета у његовом размишљању и очекује се оправдано да ће он уместо ћутања све испричати надлежнима.

– Данас је Срђан Јанковић отказао свом адвокату пуномоћје јер не жели да га он више брани. Очигледно је да је незадовољан његовим саветима и начином брањења пред надлежнима. Јанковић је затражио да му се додели адвокат по службеној дужности. То нас је изненадило јер се ретко дешава да усред саслушања осумњичени затражи промену адвоката – рекли су у тужилаштву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За сада се не зна који ће адвокат бити додељен Јанковићу, али ће се до сутра то решити.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Даља процедура је таква да следи разговор новог адвоката са осумњиченим Јанковићем. С обзиром на ток саслушања, апсолутно сваки адвокат ће му саветовати да престане одбрану ћутањем јер је за самог Јанковића боље да исприча све што зна. Имајући у виду да је Драгијевић признао да је лично он задавио девојчицу голим рукама, то је аутоматски ослободило сумње да је директни убица баш Јанковић. Затим, да је Срђан Јанковић био задовољан одбраном ћутања сигурно не би отпустио свог адвоката. Убеђени смо да је питање тренутка када ће Јанковић добровољно изнети своју одбрану у тужилаштву. Надамо се да постоји могућност и да открије где је тело малене Данке – незванично се сазнаје од надлежних.

Уколико се обистини предвиђање тужилаштва, очекују се нови моменти у истрази након што Јанковић исприча своју верзију дешавања тог кобног дана.

Подсетимо, данас су у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару као сведоци саслушани Ивана и Милош Илић, родитељи убијене девојчице. Они су сведочили у присуству двојице окривљених. Сведочење родитеља било је потресно, отац и мајка су плакали.

Данка Илић (2) нестала је 26. марта у Бањском пољу, где је из Бора дошла са мамом и старијим братом. Цела Србија је трагала за Данком све до 4. априла када је полиција ухапсила Срђана Јанковића из села Лука и Дејана Драгијевића из села Злот. Они се терете за тешко убиство у саизвршилаштву.

Извор: Курир