Свет

ФРАНЦУЗИ СЕ НЕ ШАЛЕ: Легија странаца стигла у Славјанск, чека се одговор Русије

Првих 100 бораца француске Легије странаца пребачено је у Славјанск, у Доњецкој Народној Републици, објавио је Телеграм канал „Војна хроника“.

Како се наводи, представници 3. пешадијског пука француске Легије странаца стигли су у четвртак на локацију 54. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у Славјанску.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ради се о специјалистима за артиљеријско извиђање и инжењерској групи, чија је специјалност утврђивање и изградња пољских утврђења.

-Французи се крећу градом само у пратњи украјинског војног особља. Претпоставља се да ће странци помоћи украјинским оружаним снагама у одбрани Славјанска када се линија фронта помери ка том граду – прецизира се.

Раније је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова упозорила да је команда француске Легије странаца почетком марта одредила састав тактичке групе у рангу батаљона од око 1.500 људи.

-Очекује се да ће у априлу група бити доведена у стање пуне борбене готовости за оперативно ‘пребацивање’ на украјинско позориште војних операција – открила је Захарова.

Заменик председника Државне думе Петар Толстој у интервјуу за француску телевизију БФМТВ поручио је да ће руске снаге уништити све француске војнике који се појаве на украјинском тлу.

-Све ћемо их побити, не брините“, рекао је Толстој на француском језику и додао да Француска мора да буде свесна последица своји одука.

Извор: Медији