Свет

ВЕЛЕОБРТ: Руси су заузели?

Извештаји са фронта потврђују да руске трупе напредују у свим деловима фронта у ДНР, војска чека повратак на уставне границе Доњецке Народне Републике, пишу руски медији.

На свим правцима у Доњецкој Народној Републици дошло је до преокрета у корист руских снага. То потврђују размере свакодневног напредовања трупа, рекао је за саветник шефа ДНР Игор Кимаковски.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Наше оружје је супериорније од непријатељског. Зато сам оптимиста и данас могу да кажем да је то прекретница у корист Русије на доњецком делу фронта. То се види у очима наших момака који већ чекају да се вратимо на уставне границе Доњецке Народне Републике“, рекао је Кимаковски.

Своју изјаву поткрепио је извештајима са фронта, али и информацијама које добија од свог сина који се налази на првим линијама.

Како је раније објаснио, руске трупе остварују велике помаке код Марјинке у Доњецкој Народној Републици, што им отвара оперативни простор у неколико праваца одједном.

Руске снаге притискају непријатеља на свим правцима, укључујући Угљедар, Красногоровку и околину Авдејевке, Артјомовку (Бахмут) и Часов Јар, додао је Кимаковски.

Руска војска је у последње време постигла знатан успех на доњецком правцу. Конкретно, 23. марта је преузела контролу над селом Красноје, што је омогућило потискивање украјинских оружаних снага од Артјомовска и створило претњу за украјинску групу која се налази у области Крешчејевке. Заузимање села Красноје поједностављује и напредовање до Часовог Јара, важног града у овом делу фронта.

У самом Часовом Јару, како је објаснио саветник лидера ДНР Јан Гагин, непријатељ је изградио озбиљно утврђење, руске снаге су ушле у предграђе и пажљиво и постепено напредују, а главни задатак је заштита људства.

Према речима Гагина, сви путеви снабдевања јединица Оружаних снага Украјине у Часовом Јару ускоро ће бити на нишану руске војске, која ће моћи да наруши непријатељску логистику.

Извор: Новости

Ознаке