Свет

ИРАН СМРЗНУО ИЗРАЕЛ: Наредни напад неће бити ограничен

Фото: Јутјб

Наредна иранска узвратна операција против Израела неће бити “ограничена“, упозорио је председник Ирана Ебрахим Раиси, додајући да је претходна “Операција искрено обећање“ била кажњивог, али не и свеобухватног карактера.

Поводом параде уочи Дана војске, Раиси је истакао да је напад на Израел био најава САД и “присталицама ционистичког режима“ да су иранске оружане снаге спремне да се одбране, преноси ИРНА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Желео бих да кажем земљама региона да су наше војне снаге креатори безбедности, миротворци, да дају ауторитет региону и да су потпуно поуздане – рекао је Раиси и поручио околним земљама да не сарађују с Израелом, као и да “нема потребе за страним снагама“ у региону.

Председник Ирана је нагласио да војна моћ ове земље више није изнајмљена и да њом не управљају стране снаге, већ да она представља ауторитет “велике нације Ирана“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Раиси је додао да су војне снаге уз народ, као и да се земље региона могу ослонити на Иран, а оружаним снагама Ирана је поручио да треба да буду поносне на подршку пружену палестинском народу у Гази током напада на Израел.

Иран је у ноћи између суботе и недеље лансирао више стотина дронова и крстарећих ракета ка Израелу у знак одмазде за напад на ирански конзулат у Дамаску у којем су погинули командант иранске Револуционарне гарде у Сирији и у Либану, Мохамед Реза Захеди и његов заменик, као и пет официра који су били у њиховој пратњи.

Извор: Медији